суббота, 30 января 2016 г.

"Зимові квіти"

 
      Витинанка – художній твір народного декоративно-прикладного мистецтва у вигляді витятої з  білого або кольорового  паперу, ажурно або силуетно,  ножицями (або спеціально загостреним ножем), з  орнаментованою чи сюжетною композицією. Витинанки є чудовими зразками прорізного паперового декору. У давнину наші предки, як прикрасу, витинанки наклеювали на стіни, печі, шибки вікон. До кожного свята українці виготовляли різні витинанки: сніжинки-зірочки, постаті ангелів, хрести.  Основні мотиви витинанок – довколишній світ: квіти ,дерева, зображення людей та тварин, птахів.  
      У наш час  витинанки використовують  в оформленні книг, театрально-декораційному мистецтві, в оформленні сучасних інтер’єрів. Створення витинанки - це чудовий спосіб відпочити та долучитися до прекрасного.
       Тому третьокласники в рамках проекту «Маленькі українці мають таланти» вирішили спробувати себе у мистецтві витинанки. Перші спроби робити витинанки були в 1 та 2 класах  - це були сніжинки. Ось і тепер зимонька –зима спонукала нас  до створення сніжинок. Сніжинки надзвичайно різноманітні за формою. Кожна з них особлива і неповторна. Тому свою колекцію витинанок , ми назвали «Зимові квіти». І раніше гарну витинанку не кожен міг вирізати , їх могли замовляти майстрам, а то й купувати на ярмарках. Тому і в нас не всі вправно впорались з цим завданням . Пропонуємо переглянути кращі роботи.   

Робота Захарової Анни


Робота Іщенко Ганни


Робота Мазур Вікторії


Робота Петрищенка Максима


Григоренко Насті


Буцик Тоні


Мазур Уляни


Мазур Уляни


Проценко Яни


Комментариев нет:

Отправить комментарий