суббота, 20 февраля 2016 г.

Мистецтво "Ізонитка"




     
    В рамках проекту «Маленькі українці мають таланти» третьокласники вирішили відкрити в собі ще один талант – талант в мистецтві «ізонитка».
„Ізонитка”, або „ ниткова графіка”, - це графічний малюнок, виконаний нитками, натягнутими в певному порядку на твердій основі.
     Спочатку я зацікавила дітей, показуючи їм роботи учнів попереднього випуску. Потім розповіла, де вперше з’явилося це мистецтво.
 «Ізонитка» як вид мистецтва вперше з'явилася в Англії. Анг­лійські ткачі придумали незви­чайний спосіб переплетення ни­ток. Вони вбивали в дощечки гвіз­дки і у визначеній послідовності натягували на них нитки. У резуль­таті виходили ажурні мережива, якими прикрашали своє житло.
Тепер мистецтво «ізонитки» знаходить широке застосування для оздоблення виробів, пред­метів побуту, оформлення ін­тер'єрів, виготовлення подарун­ків, сувенірів.
    Технологія ізонитки поєднує в собі креслення, геометрію, образотворче мистецтво, матеріалознавство. Завдяки цьому заняття нитковою графікою сприяють розвитку у дітей логічного мислення, уяви, окоміра, вольових якостей, естетичного смаку, творчості. А головне, це цікавий і захоплюючий вид рукоділля. Виконання «ізонитки» просте і доступне дітям будь-якого віку (як молодшим школярам, так і старшокласникам). Важливо лише дібрати завдання за складністю відповідно до вікових категорій.
Тому  третьокласники з нетерпінням чекали занять і з ентузіазмом взялися до роботи. І ось наші перші успіхи, наші перші роботи!!!



                                        










Комментариев нет:

Отправить комментарий