воскресенье, 26 октября 2014 г.

І знову конкурс «Читацький сад» у 1 класі!!! З 19 березня діти будуть доглядати друге деревце в цьому саду. Ним стане «Тарасова грушка». Впродовж місяця першокласники будуть вивчати напам’ять вірші Тараса Григоровича Шевченка. За кожен вивчений вірш діти будуть отримувати грушку, але за умови, що вірш буде продекламовано виразно, чітко, з інтонацією. Деревця вихованці підготували собі самі, намалювали їх фарбами на уроці малювання. Цей конкурс першокласники присвячують  200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.


  Ось і завершився конкурс знавців поезії Т.Шевченка  «Тарасова грушка» серед першокласників. Майже місяць діти вивчали вірші великого Кобзаря з великим сумлінням і бажанням.
  Нагородження переможців відбулося в Добровеличківському краєзнавчому музеї, де протягом 2014 року відбуваються різні заходи  присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Працівники музею запросили першокласників продемонстрували свої знання поезії Т.Шевченка і уміння   декламувати його вірші.
  Справжніми шанувальниками творчості великого Кобзаря виявились Іщенко Ганна, Буцик Антоніна, Мазур Уляна та Болтян Юлія. Про це свідчать їхні «Тарасові грушки», що  рясно всіяні плодами. Це порадувало  вчителя Грон І.А., яка організувала цей конкурс, дітей, які змогли добитися таких результатів, і викликало почуття гордості у батьків.
 Приємно були здивовані і працівники музею такими знаннями поезії Т.Шевченка у свій доволі юний вік. Тому науковий співробітник музею Куделя Наталія Юріївна із задоволенням вручила нагороди маленьким україночкам, побажала їм подальших успіхів у вивченні творчості Шевченка та інших українських поетів та закликала дітей  любити свій рідний край і гордитися тим, що ми українці!
 По закінченню конкурсу було проведено екскурсію за розділами музею «Народна  творчість», де діти дізнались про майстрів рідного краю, художників, гончарів, вишивальників, майстрів по дереву,  та «Побут нашого краю», де першокласники дізналися про побут українців   19 - початку 20 сторіччя. Екскурсія дітям дуже сподобалась!


















Комментариев нет:

Отправить комментарий