суббота, 24 октября 2015 г.

Конкурс "Казкове дерево"







                                               Конкурс «Казкове дерево»
     В рамках проекту «Читацький сад» вихованці третього класу візьмуть участь у конкурсі «Казкове дерево», що розпочнеться  20 жовтня і триватиме до 20 лютого.
       Важливе   значення   для   сучасної    школи  мають   з   мого   погляду,  думки   В.О.Сухомлинського про   виховне   значення    казок у  початкових   класах.  Він    не   уявляв   навчання в   школі  не   тільки   без  слухання,    але   й   без       створення   казки.  Саме   казка   задовольняє   жадобу  дитячого   пізнання,   інтерес   до навколишнього.  Чарівний    і  дивовижний,   веселий і   життєстверджуючий   світ  казок   входить   в  душу    кожної людини   з    дитинства.   Засіваючи  її   першими     зернами   добра,  краси   і  справедливості. Жоден із   жанрів    літератури   не  користується   в  дітей    такою    популярністю як  казка.
 В. О. Сухомлинський   писав  про казку: « Я  тисячу   разів  переконувався,   що наповнюючи  світ  фантастичними   образами, створюючи   ці  образи,  діти відкривають не лише красу,  але  й   істину.  Без   казки,    без   гри   дитина   не може   жити.  Без  казки оточуючий   світ   перетворюється  в  красиву,  але  все  ж   намальовану на  полотні   картину. Вона змушує  цю  картину  ожити.  Казка  -  це  свіжий   вітер, що  роздмухує   вогник  дитячої думки  і  мови».
Дитяча  творчість  починається     саме     з   казки.  «Нема  дитини -  пише  В. О. Сухомлинський,   -  яка   вражена  красою поетичного   слова,  не   створила б власного   образу».
Тож   я,   як   класовод,  намагалася з  перших   днів перебування у школі  знайомити  моїх вихованців з  казкою. В першому класі ми читали казки, переказували, робили невеличкі інсценізації. В другому класі читали казки в особах, читали з передбаченням ( тобто придумували , що буде далі, чим все закінчиться), малювали ілюстрації до казок, провели конкурс «Повчальне дерево», де читали казки В.Сухомлинського  і створювали до них малюнки. І ось, в третьому класі, наші перші спроби складати власні казки. Я   вчу  їх   складати  казки, спочатку за поданим початком, щоб наштовхнути дитину на сюжет, а далі будемо складати за власним задумом. Маленька   казка,  створена дитиною, допоможе  їй   потрапити у Країну  Творчості і Фантазії.За тиждень до початку конкурсу діти отримали завдання придумати назву збірки казок, якби автором були вони самі, щоб це було цікаво і незвично. Діти, з допомогою батьків, творчо підійшли до цього завдання і отрималося досить непогано.
"Гарні казочки від казкарки Яночки"- придумала Яна Проценко
"Казки від Івана дуже-дуже цікаві"- Миколюк Іван 
"Казок цікавих незлічимо від казкарика Максима"-Бондаренко М
"Торбинка казочок для малят і діточок від казкарки Анночки"- Комарова Анна
"Вінок цікавих казочок склала для вас Анночка-панночка"- захарова Анна
"Від Ганнусі україночки казки, мов пір'їночки" - Іщенко Ганна
"Малюнки та казочки від Антоніни казкарочки" - Буцик Тоня
"Від Іллюші казочки будуть всім вам до душі" -Каплун Ілля
"Казки на різні теми від казкарика Артема" - Коверга Артем
"Вам Юлія-фантазерка склала казочок багато в'язочок" -Болтян Ю.
"Цілий візочок казочок від Максима для діток"- Петрищенко М.
"Казки цікавинки від казкарки Алінки" - Сакіян Аліна
"Казки-чудасії від казкарки Анастасії" -Григоренко Н.
"Казки від Настусі цікавіші, ніж у бабусі"- Трощинська Н.
"Казки-забавлянки від казкарки Улянки" - Мазур Уляна
"Казкові історії від казкарки Вікторії" -Мазу Віка
"Казки-мандрівочки-від Ілони казкарочки" - Яковенко Ілона
"Казочки даруночки від Анночки школярочки" - Нестер Анна
"Від Анни вам казочок мішок для дитячих усмішок" - Півень Анна

Тепер, на початку конкурсу, діти дізналися, що вони будуть складати казки, а збірка їх казок і буде називатися так, як вони придумали. Діти також отримали «Казкове дерево», на якому згодом будуть з’являтися яскраві кольорові кульки з назвою казочки, яку вони склали. Діти, також, заведуть спеціальні зошити, де будуть записувати свої казки та малювати до них ілюстрації.
        Тож у добру путь!!! Успіхів і натхнення  всім нам на творчій ниві!!!




\s

Комментариев нет:

Отправить комментарий